THE BASIC PRINCIPLES OF TEKRARLAYAN GEBELIK KAYıPLARı çOCUK PSIKOLOJISI

The Basic Principles Of tekrarlayan gebelik kayıpları çocuk psikolojisi

The Basic Principles Of tekrarlayan gebelik kayıpları çocuk psikolojisi

Blog Article

Dış gebelikte karın şişer mi? Dış gebelikte karın şişmesi gibi belirtiler görülebilir ancak her durumda olmayabilir. 

Hamilelik kaybı, ne kadar erken olursa olsun, yıkıcı olabilir. Kaybın ardından daha fazla destek sağlamak için bölgede mevcut destek grupları olup olmadığını doktorunuza sorabilirsiniz.

Omuz ucu ağrısı, omzun bittiği ve kolun başladığı yerde hissedilir. Omuz ucu ağrısının neden oluştuğu tam olarak bilinmemekle birlikte, genellikle ağrı uzanırken ortaya çıkar. Bu durum dış gebeliğin iç kanamaya neden olduğunun bir işaretidir.

Fallop tüpü yırtılırsa ya da aşırı derecede tıkanmış bir organ karın boşluğunda sıkışırsa kanama meydana gelir.

Vakaların yaklaşık yüzde ninety eight’i tüplere yerleşir. Bunun dışında yumurtalık, karın zarı ve karın içindeki diğer organlarda da dış gebelik gelişebilir. Bu durumu yaşayan bir kadının tekrar dış gebelik geçirme riski yaklaşık yüzde ten-fifteen civarındadır. Her gebenin ilk kontrolünde gebelik kesesinin rahim içinde olup olmadığı kontrol edilir.

Dış gebelik belirtileri bazen hamilelik belirtileriyle karıştırılabilir. Ancak dış gebelikte yaşanan bazı semptomlar normal gebelikte görülenlerden farklıdır. Dış gebelik alt karın ağrısı, vajinal kanama gibi belirtilerle anlaşılabilir. Döllenmiş yumurta rahim dışında yerleştiğinde rahimdeki normal gebelikte olduğu gibi hCG üretimi gerçekleşir.

Hormonal dengesizlikler veya döllenmiş yumurtanın anormal gelişimi de dış gebelik gelişiminde rol oynayabilir.

Doktor gebeye metotreksatı tek bir enjeksiyon olarak verir. Bu seçenek ameliyattan daha az invazivdir ancak doktorun HCG seviyesini izleyebilmesi için takip randevuları gerektirir.

Dış gebelik sık sık erken gebelik dönemi belirtileri gösterebileceği için erken teşhisi bazen zorlaştırmaktadır. Bu nedenle diğer tüm etkenler de göz ardı edilmeden acele edilmesi gerekmektedir. Böylece anne adayının hayati tehlikesinin ortadan kaldırılması ve ilerideki gebelik şansınız azalma riski engellenebilir.

Embriyo belli bir boyuta geldiğinde ise tüpte yırtılma, patlamaya neden olur ve iç kanama meydana gelir. Yani dış gebelik tıbbi adıyla ektopik gebelik embriyonun rahim dışı herhangi bir yere tutunması ve orada dış gebelik ultrasonda çıkar mı gelişmesi olarak tanımlanabilir.

Bu sebeple vajinal kanamanın eşlik ettiği şiddetli karın veya pelvik ağrı , aşırı baş dönmesi veya bayılma ve omuz ağrısı gibi dış gebeliğin herhangi bir belirti veya semptomunu gösteren bireyler acil olarak tıbbi gardenım almalıdır.

Gebeliğin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için ilk advertım olarak döllenen yumurtanın fallop tüplerine girerek ilerlemesi ve yolculuğunun sonunda ise sağlıklı ve olması gerektiği gibi rahme ulaşması ve kendisine en uygun yeri bularak yerleşmesi gerekir.

Bazı kadınlar, hamileliğin erken belirtileriyle karıştırılabilecek mide bulantısı ve kusma yaşarlar.

Bu değerlerin yaşla birlikte değişebileceğini unutmamak önemlidir. Sonuçta dış gebelik geçirilmesi kesinlikle bir daha hamile kalamayacağınız anlamına gelmez ve büyük olasılıkla tekrar hamile kalabilirsiniz.

Report this page